Testosteron Doğal Yollarla Nasıl Artar?

Testosteron Doğal Yollarla Nasıl Artar?

Testosteron bir erkek cinsiyet hormonu olarak bilinse de kadınlarda da az miktarlarda bulunmaktadır. Yetişkinlerde testosteron seviyesinin sağlıklı bir seviyede olması genel sağlık durumu, hastalık riski, cinsel işlev ve vücut kompozisyonu ile ilgili konulardan oldukça önemlidir. Bundan dolayı kişiler testosteron oranını dengede tutmak ya da testosteron doğal yollarla nasıl artar gibi sorular sormaktadır.  Bu yazımızda sizlere testosteron seviyelerini doğal olarak arttırmanın yollarını belirteceğiz.

Testosteron Arttırma Yolları

Her iki cinsiyet için özellikle de yaş ilerledikçe sağlıklı bir testosteron seviyesine sahip olmak önemlidir. Çünkü vücut testosteron seviyesinin arttırma ile yalnızca birkaç hafta içerisinde bile kas kütlesi ve canlılıkta hızlı bir kazanım elde edebilirsiniz. Hem erkek hem de kadın sağlığında önemli bir rol oynayan testosteron arttırma yolları için şunları yapabilirsiniz;

Egzersiz ve ağırlık kaldırma; birçok hastalığı önlemenin en etkili yollarından biri kesinlikle düzenli egzersiz yapmaktan geçmektedir. Düzenli bir şekilde egzersiz yapan kişilerin daha fazla testosteron seviyelerine sahip oldukları tespit edilmiştir. 45+ üstü kişilerde egzersiz testosteron seviyelerini ve zindeliği arttırdığı, obez olan erkeklerde ise hem kilo vermede hem de testosteron seviyesini korumada etili olduğu uzmanlarca söylenmiştir. Testosteron arttırma için ağırlık kaldırma gibi spor türlerini yapabilirsiniz. Bunlar testosteron arttırmalarda en iyi spor türleri arasındadır.

Protein, yağ ve karbonhidrat tüketmek de testosteron arttırmalarda en çok önemsenen yollar arasındadır. Çünkü yediklerimizin kan, testosteron ve diğer hormon seviyeleri üstünde etkisi vardır. Uzmanlara göre sürekli diyet yapmak, aşırı yemek yemek testosteron seviyenizi bozar. Ancak yeterli protein ağırlıklı tüketim yapmak daha sağlıklı bir testosteron seviyesi korumanızda yardımcı olmaktadır. Yine karbonhidrat, yağ ve diğer mineralleri yeteri oranda tükenmeye de özen göstermelisiniz. 

Stres ve kortizon seviyelerinizi en aza indirmeye çalışın. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre kortizon hormonunun seviyelerini yükseltmenin ve uzun süreli stres altında kalmanın tehlikeli olduğu gözlenmiştir. Kortizonda bulunan ve doğal olmayan yükselmeler testosteron düzeyinizi hızla azaltmaktadır. Bu durumu bir tahterevalli gibi düşünebilirsiniz. Biri yükselirken diğeri düşmektedir. Stresten uzak durmalı ve testosteron seviyenizi düşürecek ruh durumlarından uzak durmalısınız.

D vitamini ve güneş altında kalmak; testosteron nasıl artar diye araştırmalar yapan uzmanlara göre D vitamini hızla dünyadaki en popüler vitaminlerden biri haline gelmiştir. D vitamini en doğal testosteron güçlendiricileri arasındadır. Peki, bunu nasıl sağlarız? Elbette ki sebze ve meyvelerde D vitamini ağırlıklı olanları tüketmeye çalışırken bir yanda da güneşin altında belirli süre kalarak doğal bir şekilde D vitamini takviyesi alabilirsiniz. Sebze, meyve ya da güneşte dolaşarak yeteri D vitamini takviyesi aldığınızı düşünmüyorsanız bir uzmana görünerek yaklaşık 3.000 IU vitamin D3 takviyesi almayı düşünebilirsiniz.

Dinlenmek ve kaliteli uyku; sağlığınız için dinlemek ve kaliteli bir uyku da oldukça önemlidir. İdeal bir uykunun oranı kişiden kişiye göre değişebilir. Yapılan bir araştırmaya göre gece başına yalnızca 5 saat uyumak, testosteron seviyenizde %15’lik bir azalma olmasına neden olabilir. 

Testosteron Hormonu Nasıl Artar?

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz sorulardan biri testosteron hormonu nasıl artar olmaktadır. Bilimsel çalışmalarda birkaç doğal testosteron güçlendirici olduğu görülmüştür. Arkasında en fazla araştırmaya sahip olan bu bitkinin adı ashwagandha’dır

Adını sıkça duymaya başladığımız bu bitkinin infertile olan erkeklerde üstündeki etkilerine bakılmış ve testosteron seviyelerinde %17 ve sperm sayısında %167 artış olduğu tespit edilmiştir. Uzman bir doktora görünerek bu bitkiyi kullanıp kullanamayacağınızı öğrenebilirsiniz. Bir başka doğal yolla testosteron arttırma ise zencefil özü ile olmaktadır. Çeşitli bitkisel takviyelerinin alınması ile testosteron arttırmanın doğal yollarından olmaktadır. Siz de beslenme ve egzersiz hakkında bilgi almak istiyorsanız online pt hizmeti almayı tercih edebilirsiniz.